Kronológia

A Heavy Metal stílus több, mint 50 éves múltra tekinthet vissza, és ez mindennél jobban bizonyítja életképességét, és nem múló értékeit. Számtalan alműfaja és hihetetlen változatossága a garancia arra, hogy még sokáig fog felcsendülni jellegzetes, markáns hangja, mely olyannyira különbözik minden más zenei stílustól. Ebben a részben minden régi és új rajongó találhat valami érdekeset, olyan információkat is, amikkel tovább bővítheti tudásszomját szeretett műfajáról, és kedvet kaphat újabb zenekarok megismerésére. A cél az, hogy egy lineáris, történelmi időszalaghoz hasonlóan mutassa be a metal műfaj történetét.

Így áttekinthetőbb, jobban értelmezhetőbb lesz az elmúlt évtizedek rengeteg eseménye, a metal változásai, evolúciója és a zenekarok tömegének szinte felfoghatatlan vásári kavalkádja. Egy fiatal rajongó amikor belép ebbe a világba, talán meg is ijed a zenekarok végtelen sokaságától, a lemezek szakadatlanul hömpölygő áradatától, és találva magának néhány kedvencet már nem ássa bele magát jobban a Heavy Metal nagy könyvtárába, melynek falai a távoli sötétbe vesznek. Pedig azoknál a távoli falaknál is érdekes dolgok találhatók.

A "Kronológia" fejezet némi bevezetőt, útmutatót nyújt a nagy metal könyvtár megértéséhez, használatához. Majdnem 50 év felgyülemlett ismeretanyaga van megosztva azzal akit érdekel és elolvassa ezt a részt. Itt az idő hát, hogy elkezdődjön a nagy utazás. Induljunk a kezdetektől!