Előzmények

A heavy metal zenei műfaj az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején alakult ki. Klasszikus formái főként Anglia középső, ipari részein jelentek meg, mivel Birmingham, Liverpool, Manchester ideális helyszínt biztosítottak egy új zenei műfaj kifejlődéséhez. Az ezeken a területeken található egyedülálló kulturális környezet, az ipar, a szegénység, az elkeseredettség és reménytelenség, valamint a világháború utóhatásaként érzékelhető elnéptelenedés, jelentősen hozzájárult a heavy metal evolúciójához.

 

A Led Zeppelin, a Deep Purple és a Black Sabbath korai felvételei, zenei, vizuális és lírai szempontból is kiemelkedő újítások voltak. Számos esettanulmány rávilágít arra, hogy ezeknek a zenekaroknak első albumai a zenei elemek egyedülálló új szintéziseit mutatták be, melyek tökéletes alapot és kiváló útmutatót jelentettek olyan később megjelent bandák egyedi hangzásbeli kifejlődéséhez mint a Judas Priest, az Iron Maiden, a Metallica, a Pantera, a Slayer, a Nightwish, az Arch Enemy és a Cradle of Filth.

 

Az első együttesek nagyszerű munkájának köszönhetően a heavy metal mint zenei műfaj megszilárdult és az időszakos visszaesések ellenére a jó alapok hosszú időre biztosítják a stílus jövőjét.

Értékelés: 
Még nincs értékelve
Az üres rész kitöltése.