Női előadók

Fejlesztés alatt!

Fejlesztés alatt!

Angela Gossow (Arch Enemy)

Angela Nathalle Gossow 1974. november 5.-én született Kölnben,  Németországban. Az Arch Enemy svéd Melodic Death Metal zenekar tagja. Ő az egyike a kevés női énekeseknek akik tudnak hörgő hangon énekelni.

Gossow 2000 novemberében csatlakozott az Arch Enemy-hez miután a korábbi énekes, Johan Liiva kilépett az együttesből. Korábban találkozott az együttes gitárosával Michael Amott-al és adott neki egy demófelvételt, ahogy ő mondta "ez csak egy rossz minőségű" videó ami egy klubban készült. Liiva távozásakor az Arh Enemy meghívta Angelát egy meghallgatásra amely után Amott azt mondta, hogy Angela "feltörölte a padlót" a többi versenyzővel.

A kis számú női Death Metal énekesek között az első vonalba tartozik. Mezzoszoprán hangtartománnyal rendelkezik, halálos hörgéssel együtt. 2008 óta ő az Arch Enemy menedzsere.


Lita Ford

Lita Ford 1958. szeptember 18-án született Londonban. Néhány év múlva, angol apja és olasz anyja az Egyesült Államokban telepedett le óvodás korú lányukkal. Lita tizenegy éves korában kezdett el gitározni és tizenhat évesen máris a Runaways névre hallgató lány punk bandába csöppent. A csapat egyébiránt Fordon kívül a Bangles-t és Joan Jett-et is kitermelte magából. Lita a nyolcvanas évek elején döntött szólókarrierjének beindítása mellett, melynek első darabját az Out for Blood hanganyaga képezte. Az eredeti borító fotón Ford hiányos öltözetben egy pókháló előtt, egy kettévágott és vért fröcsögő gitárral pózolt, ám a kiadó döntését követően a képet mégis csak szoftosították. Ha már a pókhálónál tartunk ezen a lemezen vázolta fel először a gitáros énekesnő a párkapcsolatról alkotott felfogását a „fekete özvegy” szerepében (Die for Me Only (Black Widow). A témára egy későbbi lemezén még egy alkalommal visszatért, valamint egy instrumentális dalt is szentelt félresiklott elképzelésének (Little Black Spider – Kis fekete pók). Nem csoda, ha ez idő tájt sorra felbomló viszonyokba bonyolódott Nikki Sixx-szel (Mötley Crüe), Tony Iommi-val (Black Sabbath) és Chris Holmes-szal (W.A.S.P.).

Soron következő lemezén, mindezeken felül önpusztító életvitelre is sarkallta tinédzser hallgatóságát a Dressed to Kill (Gyilkossághoz öltözve) című heavy metal szerzeményével: „Add el a lelked a rock and rollnak / Ez az egyetlen dolog ami izgalomba hozhat / Ahogy az éjszaka elkezdődik a rock ördögi vigyorral végez veled / Tanulj meg gyorsan élni és fiatalon halni…” Az album megjelenését követő években intenzív videoklipgyártásba és koncertsorozatokba kezdett. Újabb lemezmegjelenéséig közel öt évet kellett várni. A nyolcvanas évek végén megjelenő „Lita” című lemeze Ozzy Osbourne duettjének (és természetesen Ozzy menedzserének), valamint Nikki Sixx és Lemmy (Motörhead) szerzeményeinek köszönhetően már a slágerlisták élbolyában végzett. Azonban a rá következő lemezek sorozatos bukást jelentettek. Lita ezt követően szerepet vállalt a Sátánt is megszemélyesítő, fekete humorral operáló horrorfilmben, a Highway to Hell-ben, majd hangját kölcsönözte a Brütal Legend videójáték, fenevadon lovagló Zaulia királynőjének. A szerepjátékos témája megjelenik Betrayal (Árulás) című grunge dalában is, melyben így énekelt: „Jöjj és csatlakozz a halhatatlanok és obszcének seregéhez… Az árulás végigfut az ereimben / Hey, Hey, Hey / Az alvilágban vagyok / Brutális legenda, brutális fájdalom / Hey, Hey, Hey”. A szám, Lita Ford Wicked Wonderland (Komisz tündérország) albumán hallható, melynek okkult borítója már önmagában is sokat elárult a tartalmáról, ám a tizennégy év után, ötvenegy évesen visszatérő énekesnő elmondása szerint 2009-es lemeze nem másról, mint „a nyers szexuális életéről szól” csupán… (Forrás: gyilkoszenek.com)

 


Alexis Brown (Straight Line Stitch)

A Straight Line Stitch zenekar eredetileg 2000 körül alakult meg és néhány demólemezt és EP-t adatak ki mielőtt 2003-ban csatlakozott hozzájuk Alexis Brown. Alexis (Clarksville-ből, Tenessee államból származik) közreműködésével néhány további lemezük jelent meg (saját kiadásban). Az első országosan terjesztett albumuk 2008-ban jelent meg When Skies Wash Ashore címen, majd ezt a 2011-ben kiadott The Fight of Our Lives című követte ami 5. volt a Billboard Heatseekers listán és 34. a Top Independent Albums listán.

 

Értékelés: 
Átlag: 4.2 (5 szavazat)
Az üres rész kitöltése.